Πολιτισμός
Έκθεση υλικού στο Πολιτιστικό μας Κέντρο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 17:32

Άρχισε η τακτοποίηση - ταξινόμηση των βιβλίων στην βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Αν κάποιος συγχωριανός ή φίλος έχει κάποιο βιβλίο ή φωτογραφικό υλικό και επιθυμεί να το εκθέσει στην βιβλιοθήκη του χωριού μας, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο +30 6974454572, 210 9820846, email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επίσης είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε προσφορές για αντικείμενα και άλλο υλικό που έχει σχέση με την ιστορία και γενικά με την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας Το υλικό αυτό θα εκτεθεί στις ειδικές διαμορφωμένες προθήκες του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Το υλικό θα πρέπει να είναι καθαρό και σε καλή κατάσταση και θα συνοδεύετε από καρτέλα με τα στοιχεία της οικογένειας που το εκθέτει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +30 6974454572, 210 9820846, email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία μπορεί να έχετε.

 Ευχαριστούμε.

Για τον Σύλλογο Απανταχού Χομοριτών

Μπάμπης Χαντζής
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 10:24
 
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΜΟΡΗΣ 1883-1983 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 05:52

Κυρίες και κύριοι

Κατ΄ αρχήν πρέπει να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην αποκατάσταση του σχολείου και τη διαμόρφωσή του σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο: τους αδελφούς Σκιαδά που χρηματοδότησαν το έργο, το Σύλλογο Χομοριτών που συσπειρώνει τους απανταχού της γης Χομορίτες, τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές αλλά και όλους τους χωριανούς, οι οποίοι ανέκαθεν προσέφεραν με κάθε τρόπο τη βοήθειά τους στην ανάδειξη και την πρόοδο της μικρής τους πατρίδας που όμως γεμίζει τις καρδιές τους.  Και αυτό αποτελεί πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα γιατί δυστυχώς στην πλειοψηφία τους τα διδακτήρια των καταργηθέντων τις τελευταίες δεκαετίες σχολείων ρημάζουν και καταστρέφονται.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΜΟΡΗΣ  1883-1983 σε pdf

Αφορμή για τη δική μου παρουσία εδώ στάθηκε η παραλαβή από την υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Νομό Αιτωλ/νίας, με τη σύμφωνη γνώμη και τη βοήθεια του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ και του προέδρου της Τοπικής κοινότητας κ. Περικλή Ζαμπάρα, του αρχειακού υλικού της κοινότητας και του δημοτικού σχολείου, το οποίο πέρσι το καλοκαίρι βρίσκονταν σ’ αυτό το χώρο.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 10:52
 
26 Ιουλίου η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 10:07
Το απολυτίκιο «Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε, την ομώνυμόν σου πίστιν εις κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή αθλοφόρε όθεν προχέεις ιάματα κι πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών….» θα ψάλουν και εφέτος αρκετοί χωριανοί -ντόπιοι και της διασποράς- που θα παρακολοθήσουν με ευλάβεια την περιφορά της εικόνας την παραμονή και την θεία λειτουργία ανήμερα.

Η Aγία Παρασκευή γεννήθηκε στην Ρώμη το 117 μ.Χ από Έλληνες γονείς, μεγάλωσε με χριστιανικούς κανόνες και σπούδασε.
 
 Δεν παντρεύτηκε και αφιέρωσε την ζωή της στον Ιησού Χριστό μοιράζοντας την μεγάλη της περιουσία σε φτωχούς ανθρώπους μόλις πέθαναν οι γονείς της. Ασχολήθηκε με την διάδοση του Χριστιανισμού, συνελήφθη, βασανίστηκε επί αυτοκράτορα Αντωνίνου του οποίου θεράπευσε τα μάτια –η αγία είχε την χάρη να θεραπεύει τα μάτια των ανθρώπων που ζητούσαν την βοήθεια της -και τελικώς αποκεφαλίστηκε στην περιοχή των Τεμπών.
Λιγοστεύουν χρόνο με τον χρόνο οι πιστοί που εκκλησιάζονται στην γιορτή της στις 26 Ιουλίου.

Ας μην ξεχνούμε την Αγία Παρασκευή την προστάτιδα του χωριού μας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 10:38
 


Σελίδα 1 από 7