Η 178 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2009 16:43
Ευρετήριο Άρθρου
Η 178 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Όλες οι Σελίδες

Η 178 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Σήμερα 23-3-2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18,00 συνεδρίαση το Δ. Σ. του Συλλόγου ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. «Ενημέρωση για τις συνομιλίες του Προέδρου με Αντιπροσώπους του Παραρτήματος Κότσβιλ των Η.Π.Α. στη Ναύπακτο, την Παρασκευή το βράδυ, 13/2/09»

2. «Τα Όργανα Διοίκησης της Εφημερίδας και του ΠΝΕ.ΚΕ.ΧΟ.»

3. «Προγραμματισμός έργων στο χωριό μας»

4. Εκκλησιαστικό οίκημα.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, παρόντων όλων των μελών του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφερόμενος στο πρώτο θέμα είπε πως συναντήθηκε με Αντιπροσώπους του Παραρτήματος Κότσβιλ των Η.Π.Α. στη Ναύπακτο, την Παρασκευή το βράδυ, 13/2/09 και οι συνομιλίες στράφηκαν κυρίως γύρω από τα έργα που πρέπει να προγραμματιστούν και να αρχίσουν να εκτελούνται στο χωριό. «Αυτά, είπαν χαρακτηριστικά, κάποτε πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν και άμεσα να αρχίσουν», για να ξέρουν συγκεκριμένα οι συγχωριανοί μας, για πιο έργο καλούνται κάθε φορά να βοηθήσουν.

Μια δεύτερη πρόταση που έγινε προς το Δ.Σ. και τη μεταφέρω είναι να αναλάβουν οι ίδιοι οι Χομορίτες της Αμερικής την έκδοση και τη διακίνηση του ημερολογίου σε συνεργασία ηλεκτρονική με τη συντακτική μας Επιτροπή για την τελική του διαμόρφωση.

Όσον αφορά για την εφημερίδα είπαν χαρακτηριστικά πως «την περιμένουν όλοι, ιδίως εμείς στην ξενιτιά» και υποστηρίζουν πως «είναι καιρός να σταθεί οικονομικά στα δικά της πόδια, που είναι στις εθελοντικές προσφορές όλων των Χομοριτών. Εκφράζουμε, είπαν, τις ευχαριστίες μας σε όσους βοήθησαν την έκδοση της εφημερίδας στο ξεκίνημά της». Ζήτησαν μάλιστα να πληροφορηθούν για το συνολικό ετήσιο κόστος, που όπως τους είπα ανέρχεται τούτο στα 2500 € με τα ταχυδρομικά.

Μια Τρίτη πρόταση είναι να αναλάβει ο Παναγιώτης Σκιαδάς την τελική επιμέλεια της μετάφρασης της Εφημερίδας, που γίνεται από την εθελόντρια Υβόνν Σβώκου, χωρίς μέχρι τώρα να τη βοηθάει κανείς στην τελική διαμόρφωσή της. Η συνεργασία για την επιμέλεια της μετάφρασης κρίθηκε απ’ τους συνομιλητές μου αναγκαία, για να είναι πιο άνετο το έργο της μεταφράστριας και τελειότερο το αποτέλεσμα.

Συζητήθηκε ακόμα διεξοδικά και το θέμα της ιστοσελίδας του Συλλόγου και υποστήριξαν ομόφωνα την άποψη ότι ο Σύλλογος πρέπει να δημιουργήσει δική του ιστοσελίδα, την ιστοσελίδα των «Απανταχού Χομοριτών» και να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, που θα την διαχειρίζεται, ώστε μέσα από οργανωμένη συλλογική δράση να υλοποιούνται οι σκοποί του Συλλόγου.

Για το πρόβλημα της μεταστέγασης των Οικονοκικών Μεταναστών πρότειναν να επισκευαστεί το Χαντζοφλορέϊκο, αφού ο Πίτ Πατούχας υποσχέθηκε, πως θα πάει στον Καναδά γι’ αυτό το σκοπό, για να πάρει τη συναίνεση των κληρονόμων.

Τις προτάσεις αυτές, αφού τις συζήτησαν τα μέλη του Δ.Σ. τις ενέκριναν ομόφωνα.

Για το δεύτερο θέμα ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη του Δ.Σ. την τελική σύνθεση των οργάνων Διοίκησης του ΠΝΕ.ΚΕ.ΧΟ και της Εφημερίδας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους εκλεγμένους από τη Γ.Σ. Διευθυντές, που έχει ως ακολούθως:

Στο τρίτο θέμα ο Πρόεδρος εισηγήθηκε μια σειρά από έργα που κρίνει ότι είναι απαραίτητα να εκτελεστούν στο χωριό μας. Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ. διαμορφώθηκε, με σειρά προτεραιότητας, και εγκρίθηκε ομόφωνα ο τελικός προγραμματισμός των έργων αυτών ως εξής:

Α΄ ενότητα.

1) Μεταστέγαση Οικονομικών Μεταναστών

2)Διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του σχολείου για τη δημιουργία του ΠΝΕ.ΚΕΑ.ΧΟ

3) Ανανέωση Παιδικής Χαράς

4) Σκαλοπάτια δίπλα στο Ιατρείο, για τη χρησιμοποίηση του παλιού μονοπατιού προς το Σχολείο.

5) Καθαριότητα στο ιατρείο και βάψιμο.

Β΄ ενότητα.

1) Αξιοποίηση του κατεβάσματος από τον επάνω δρόμο προς το «Μαντάμ»

2) Διασφάλιση του κατεβάσματος από τη «Μότσιου» προς τον κάτω αυτοκινητόδρομο.

3) Προστατευτικό, διακοσμητικό κάγκελο από το εικόνισμα του Τσαμπά, μέχρι την πλατεία με διακοσμητικούς κατά διαστήματα φανοστάτες.

Γ΄ ενότητα.

1) Ανακατασκευή του αλωνιού στην Παναγία

2) Περίφραξη με διακοσμητικό κάγκελο των υπαρχόντων ερειπίων.

3) Πλακόστρωτο μονοπάτι από το καμπαναριό της Παναγίας προς το αλώνι.

4) Δημιουργία μακέτας του Μοναστηρίου, όπως αυτό περιγράφεται στα Αρχεία του Κράτους.

Ο προγραμματισμός αυτός στην πορεία υλοποίησής του υπόκειται σε αλλαγές και είναι δεκτικός βελτιωτικών προτάσεων, που θα καταγράφονται και θα συζητούνται στο όργανο.

Για το 4ο θέμα του εκκλησιαστικού οικήματος, παλιού σχολείου και σημερινού καφέ-παντοπωλείου, ακούστηκαν δύο προτάσεις και τελικά αποφασίστηκε να εξαντληθούν πρώτα οι προσπάθειες για δωρεά του κτιρίου εκ μέρους της εκκλησίας στο Σύλλογο, για να το αξιοποιήσει προς όφελος του χωριού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο,

αφού συζήτησε διεξοδικά όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα εγκρίνει ομόφωνα, όπως τελικά διαμορφώθηκαν παραπάνω κα αποφασίζει η πράξη αυτή, που περιέχει τον παραπάνω προγραμματισμό:

α) να δημοσιευτεί στη «Φωνή της Χόμορης», σαν προσωπικό κάλεσμα προς όλους τους απανταχού Χομορίτες, για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ, αφού είναι σε όλους πια γνωστό: πως όλοι μαζί, είμαστε δυνατοί. Οι τυχόν διαφορετικές απόψεις, δεν χωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά ισχυροποιούν τη Δημοκρατία.

β) Να κοινοποιηθεί προσωπικά στο συγχωριανό μας Δήμαρχο κ. Ανδρέα Δρόσο, με την παράκληση να θέσει την διαδικασία υλοποίησης του Προγραμματισμού υπό την αιγίδα του.

γ) Να κοινοποιηθεί στα μέλη του Τοπικού Συμβούλιου και στους Δημοτικούς Συμβούλους Χρήστο Εγγλέζο και Θανάση Χαντζή και σε όλους τους συντονιστές παραρτημάτων του Συλλόγου.

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2009

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Αντώνης Δρόσος Βάσω Ανδριανού-Λυμπέρη

Αντιπρόεδρος Λεων. Πατούχας, Ταμίας Κώστας Εγγλέζος, Αναπληρωτής Ταμία Γιώργος Κολοκύθας, Αναπληρωτής Γραμματέα Νίκος ΓκολιάςΤελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2009 10:04
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση