Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου 16/05/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 08:18

Στις 16.05.2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η προγραμματισμένη συνέλευση του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Παρόντες ο πρόεδρος Μπάμπης Χαντζής, ο Γ. Γραμματέας Κώστας Ηλ. Εγγλέζος, ο ταμίας Κώστας Χρ. Εγγλέζος, ο β’ γραμματέας Γρηγόρης Ζιαμπάρας, ο β’ ταμίας Γιώργος Κολοκύθας και το αναπληρωματικό μέλος Ευθύμιος Μαλάς. Απούσα από την συνάντηση ήταν η κα Άννα Ζαμπάρα η οποία τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσε να είναι μαζί μας και ότι ειναι σύμφωνη και ψηφίζει “ΝΑΙ” σε όλα τα θέματα της ημερήσίας διάταξης.

Τα θέματα συζητήθηκαν με την ακόλουθη σειρά: 

 

α. Προετοιμασία ανταμώματος Χωμοριτών. Αποφασίστηκε το αντάμωμα να γίνει στις 13 Αυγούστου 2011 το απόγευμα, ημέρα Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το αντάμωμα αφιερώνεται στους οικονομικούς χορηγούς του συλλόγου μας και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος για τα περαιτέρω.

β. Το πάρτυ νεολαίας θα γίνει την Κυριακή 14.08.2011 το απόγευμα και ο σύλλογος θα αναλάβει το οικονομικό κόστος της εκδήλωσης. Την διοργάνωση θα εποπτεύσουν ο γεν. γραμματέας και ο ταμίας του συλλόγου.

   Αποφασίστηκε να ανατεθεί το βάψιμο των κάγκελων της πλατείας και των μεταλλικών τραπεζιών στον συγχωριανό μας Ανδρέα Ανδρεόπουλο. Στην τελευταία μας επίσκεψη στο χωριό διαπιστώσαμε ότι τα κάγκελα και τα τραπέζια στην κεντρική πλατεία βρίσκονται σκουριασμένα και σε άθλια κατάσταση. Με την φροντίδα του συγχωριανού μας Γιώργο Πελέκη και την ευγενική προσφορά του Νίκο Τσαρούχη (σιδερά) επισκευάσαμε όλες τις σπασμένες καρέκλες και αποφασίσαμε ως φυσικό επόμενο την βαφή τους.

 Αναθέσαμε στον Ζούκο να καθαρίσει τον κήπο του Π.ΚΕ.ΧΟ. (κόψιμο ακακιών, βάτα κτλ) καθώς επίσης αναθέσαμε να καθαρίσει τον χώρο με τις μπασκέτες στον παιδότοπο. Επίσης να ανοίξει ένα αυλάκι περιμετρικά από τις μπασκέτες έτσι ώστε να φεύγουν τα νερά έξω από το γήπεδο και να μην του προκαλούν φθορά.

   Έχουμε κάνει συζητήσεις (με τους ενδιαφερομένους να αναλάβουν την εργασία) στο χωριό για το διάστημα από 01.06.2011 έως 30.09.2011 να κόβονται όλα τα χόρτα και τα βάτα στον κεντρικό δρόμο και τα σοκάκια που οδηγούν στα σπίτια των συχωριανών μας. Επίσης θα καθαρίζεται η παιδική χαρά (όλος ο παιδότοπος) και ο δρόμος που οδηγεί στην “Παναγία”. H ανάθεση αυτής της εργασίας θα είναι πάγια και ζητάμε την βοήθεια όλων των συγχωριανών μας στην καλοκαιρινή περίοδο να κρατήσουμε το χωριό μας καθαρό. Οι επισκέπτες του χωριού να περπατούν άφοβα στους δρόμους.

  Ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εργασίες του πλακόστρωτου στον ποοαύλιο χώρο του Π.ΚΕ.ΧΟ. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συναντήθηκε μαζί μας τις ημέρες του Πάσχα και συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες των εργασιών. Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν αρχές Ιουνίου 2011 και χαιρόμαστε που πάρα πολύ συγχωριανοί μας και επισκέπτες έμειναν ευχαριστημένοι από τις εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου. Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σε συζήτηση που είχαμε με τον κο Πάνο Σκιαδά (αντιπρόεδρο του συλλόγου), μας γνώρισε οτι προτίθεται να επιδοτήσει τον σύλλογό μας με επιπλέον € 5000.- (πέντε χιλιάδες ευρώ) για τα έργα στο Π.ΚΕ.ΧΟ. Έτσι το έργο θα γίνει ακόμα καλύτερο και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτή του την χορηγία. 

Το μέλος του Δ.Σ. και β’ ταμίας Γιώργος Χρ. Κολοκύθας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την τακτική του συλλόγου στον έλεγχο της εφημερίδας «Η Φωνή της Χόμορης’” και υπέβαλε την παραίτηση του. Εκ μέρους του συλλόγου, ο πρόεδρος με λύπη έκανε δεκτή την παραίτησή του και ευχαρίστησε τον αγαπητό Γιώργο για την μέχρι τώρα συμπόρευσή του και τον παρακάλεσε να είναι κοντά στο σύλλογο και το Δ.Σ. και να παράσχει την βοήθεια του όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. Την θέση του παραιτηθέντα αναλαμβάνει ο συγχωριανός μας Ευθύμιος Μαλάς.

To Δ.Σ. αποδέχτηκε ομόφωνα τις προτάσεις των συγχωριανών μας Επαμεινώνδα Πατούχα, Πάνο Σκιαδά και Τρύφωνα Σκιαδά από την Αμερική για την καλύτερη και αρμονική συνεργασία του Δ.Σ. κα των επιτροπών του Συλλόγου. Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

 - Θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας τραπεζικός λογαριασμός, που θα τον διατηρεί ο σύλλογος. (Δεν θα υπάρχει λογαριασμός εφημερίδας, πολιτιστικού κέντρου κτλ).

- Η εφημερίδα θα πρέπει να είναι όργανο του συλλόγου, όπως συμβαίνει και σε γειτονικά χωριά (Νεοχώρι, Άγιος Δημήτριος, Σύμη κτλ) και όχι μια ανεξάρτητη οντότητα που θα ελέγχεται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων.

 - Το περιεχόμενο της εφημερίδας θα πρέπει να είναι υπό την ευθύνη του συντάκτη και δύο ακόμα ατόμων του συλλόγου.

- Οποιαδήποτε έξοδα προκύπτουν από την έκδοση και διανομή της εφημερίδας θα πρέπει να εξοφλούνται από τον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου, υπό την σωστή έγγραφη τεκμηρίωση των δαπανών.

 - Όλες οι συνδρομές προς την εφημερίδα και οι δωρεές θα πρέπει να πηγαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι όποιες οικονομικές και καταστατικές διαφορές έχουν προκύψει μεταξύ του συλλόγου Χομοριτών και της «Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδας» θα παραπεμφθούν για επίλυση στην επόμενη Γ. Συνέλευση όποτε αυτή πραγματοποιηθεί.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για την συμμετοχή του συλλόγου μας στη Ετήσια Συνέλευση της Ο.ΣΥ.Ν.(Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας) και την πληρωμή της Ετήσιας Συνδρομής €50.-

Οι φίλοι και συγχωριανοί που επιθυμούν να ενισχύουν οικονομικά τον σύλλογο, παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του συλλόγου στην Εμπορική τράπεζα, αριθ. λογαριασμού Νο. 87257703  Σας ευχαριστούμε πολύ!

   Από το Δ.Σ του συλλόγου Χομοριτών

  Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2012 06:30
   

  Σχόλια  

   
  0 #1 20-05-2011 05:46
  Προσωπικά έχω διαφωνήσει με την πρόταση των αγαπητών ομογενών. Θέλω όμως να προσθέσω εδώ ότι το Πολιτιστικό Κέντρο έγινε με ξεχωριστώ καταστατικό, ακριβώς για να μπορεί ο Δήμος να βοηθά χρηματικά τις δραστηριότητές του. Επομένως η πρόταση του ΔΣ όσον αφορά το Πνευματικό κέντρο είναι ανεδαφική. Η άλλη λύση θα ήταν να μεταφερθεί η έδρα του Συλλόγου στη Χόμορη. Αυτό όμως τεχνικά απαιτεί οθσιαστική τη δημιουργία νέου συλλόγου με έδρα τη Χόμορη και διάλυση του υπάρχοντος συλλόγου αλλά και του Πνευμετικού Κέντρου με την υπάρχουσα μορφή.
  Υπάρχουν πολλά θέματα για περαιτέρω συζήτηση αλλά προτιμώ να σταματήσω εδώ!
  Παράθεση
   

  Προσθήκη νέου σχολίου


  Κωδικός ασφαλείας
  Ανανέωση